Programma

13.00   Ontvangst met koffie en thee

 

13.30   Interactieve opening door de dagvoorzitter

Wat definieert een sociaal netwerk? Wat gebeurt er als u sociaal kapitaal niet benut?

Dagvoorzitter Stéphanie Palsma van Voorthuizen, Director People Operations, Optimizely

 

13.45   Rationele engelen en hun strijd tegen de bureaucratie

In deze tijd met zijn roep om agile en flexibel organiseren zien we tegelijkertijd dat de bureaucratisering nog altijd stevig om zich heen slaat. Waarom is iedereen tegen bureaucratie en krijgen we er toch steeds meer van?

René ten Bos, onze denker des vaderlands, zal over deze intrigerende vraag zijn licht laten schijnen. Op zijn bekende satirische en provocatieve wijze zal hij laten zien hoe diep de bureaucratie in de ecologie van de moderne mens is verankerd en hoe moeilijk dit “monster” te verslaan is.

René ten Bos, filosoof en hoogleraar Radboud Universiteit Nijmegen en 'denker des vaderlands'

 

14.45   Q&A: Wat doen vertrouwen en nabijheid met de innovatiekracht van een organisatie?

Bij zorgverzekeraar VGZ komen 200 medewerkers twee volle dagen per kwartaal bij elkaar om nieuwe ‘klantreizen’ te bespreken. Plannen en afstemmen gebeurt er in de openheid van één grote ruimte, zodat medewerkers op grote schaal kennis delen en besluiten nemen zonder dat het management daarop stuurt.

Hoe bouwt een groot bedrijf als VGZ aan vertrouwen? Hoe creëert zij sociale netwerken en stimuleert zij sociale interactie? Hoe lukt het VGZ haar medewerkers op grote schaal kennis te laten delen en besluiten te laten nemen redenerend vanuit de doelstellingen van de organisatie?

Stéphanie Palsma van Voorthuizen gaat in gesprek met u en met Huub Hopman, Corporate Informatie Manager, VGZ

 

15.15   Korte break met thee en fruit

 

15.30   Mintzberg over het belang van ‘re-balancing organizations’

Wat maakt een organisatie toekomstvast? Mintzberg zegt dat we in plaats van onze instellingen onze mindset moeten reorganiseren. Hij zegt dat we anders moeten nadenken over systemen en strategieën, controle en beheer, leiderschap en organisatie, concurrentie en samenwerking.

Laat u inspireren door deze grote denker over hoe u uw organisatie anders inricht en bestuurt om te voldoen aan de nieuwe uitdagingen van deze tijd.

Henry Mintzberg, Professor of Management Studies at McGill University

 

17.00   Q&A: Naar een optimale samenwerking en kennisdeling. Maar hoe?

Wat als er ruzie en spanningen zijn? Wat als teams niet willen samenwerken? Hoe zorgt u ervoor dat zij een innovatief sociaal netwerk worden?

Stéphanie Palsma van Voorthuizen gaat in gesprek met u en met Henry Mintzberg

 

17.30  Walking diner, drankjes en meet & greet met Henry Mintzberg.

19.00   Afsluiting en aandenken

Nu aanmelden? Klik hier

 

Agile, scrum, zelfsturend, klantgericht… In een steeds veranderende omgeving met veeleisende klanten zijn nieuwe manieren van samenwerken nodig om aan nieuwe marktvragen te voldoen.

Maar hoe versterkt u het innovatief vermogen van uw organisatie nu echt? Hoe maakt u dit integraal succesvol binnen uw gehele organisatie?

U moet hiervoor de juiste voorwaarden scheppen en uw medewerkers:

  • elkaar optimaal laten ontmoeten en juist niet werkgerelateerd;
  • open structuren bieden die leiden tot innovatieve kennisontwikkeling en kennisdeling;
  • vertrouwen geven om zelf beslissingen te nemen.

Voor dit unieke NetLive seminar komt vooraanstaand management denker Henry Mintzberg naar Nederland om u te inspireren tot andere manieren van besturen en inrichten van organisaties.

Stephanie Palsma van Voorthuizen
Stéphanie Palsma van Voorthuizen, dagvoorzitter

Henry Mintzberg
Henry Mintzberg, Management Wetenschapper

René ten Bos
René ten Bos, Hoogleraar filosofie en 'denker des vaderlands'

Huub Hopman
Huub Hopman, Informatie manager VGZ

 

 

 

 

 

 

 

Deze topsprekers uit wetenschap en praktijk delen hun visie en ervaring met u over hoe u nu écht het verborgen potentieel van uw medewerkers beter benut en daarmee uw innovatief vermogen versterkt.

U leert o.a.:

  • Hoe u aan vertrouwen bouwt;
  • Hoe u sociale netwerken bouwt;
  • Wat het belang is van sociale interactie;
  • Waarom u kennis moet delen;
  • En hoe u hiermee uw innovatieve vermogen versterkt

 

 

Mis deze kans niet en meld u vandaag nog aan!

Sprekers

Henry Mintzberg

Henry Mintzberg is de Cleghorn Professor of Management Studies aan de McGill University in Montreal. Aan deze universiteit doceert hij al bijna 47 jaar. Hij is gasthoogleraar aan onder andere de Carnegie-Mellon University, de London Business School en INSEAD. Hij ontving 20 eredoctoraten van universiteiten wereldwijd.

Henry Mintzberg beweegt zich het liefst buiten de gebaande paden. Iedereen die ooit bedrijfskunde of economie studeerde is bekend met zijn gedachtegoed. Het is zijn persoonlijke missie om de manier waarop managers opgeleid worden, te hervormen. De afgelopen 25 jaar werkte hij samen met Canadese, Engelse, Franse, Indiase en Chinese collega’s aan nieuwe benaderingen voor het opleiden van managers. Hij schreef 19 boeken en ongeveer 200 artikelen, waarvan twee artikelen McKinsey-prijswinnaar waren in de Harvard Business Review.  Bekende boeken van zijn hand zijn The Structuring of Organisations (1979), Mintzberg on Management (1989), The Rise and Fall of Strategic Planning (1994), Managers Not MBAs (2004) en Rebalancing Society (2014). Eén van zijn laatste boeken, Simply Managing (2014), is hét standaardwerk over management.

In november 2015 ontving hij de Lifetime Achievement Award van Thinkers50, de meest prestigieuze ranking van managementdenkers. Hij is apetrots op zijn Nederlandse Viking-schaatsen, die hij nog regelmatig aantrekt om op de Canadese meren te schaatsen. En wij zijn trots dat hij bereid is naar Nederland te komen voor ons NetLive seminar.

https://youtu.be/_NRWtd_SiU8

 

René ten Bos

René ten Bos is hoogleraar filosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is voornamelijk geïnteresseerd in kritische managementtheorieën en heeft gepubliceerd over verschillende onderwerpen, zoals organisatie-ethiek, strategisch management en genderstudies.
Ten Bos heeft een fascinerende kijk op bureaucratie. Hij laat zien dat je er nooit echt vat op krijgt. Ze is glibberig als een inktvis. Bovendien hebben we bureaucratie meer nodig dan we denken – ze geeft ons op zijn minst een idee van controle. Bureaucratie maakt de wereld voorspelbaar. En de stroperigheid van bureaucratie heeft ook voordelen: ze remt ondoordachte veranderingsdrift af.
In 2014 verscheen zijn gelauwerde monografie Water, die werd genomineerd voor de ECI-literatuurprijs. Met Bureaucratie is een inktvis won Ten Bos de Socratesbeker voor het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek uit 2015. In 2017 werd hij verkozen tot Denker des Vaderlands.

 

Huub Hopman

Huub Hopman is Informatiemanager bij VGZ, en in die rol betrokken bij verschillende organisatieontwikkelingen bij deze zorgverzekeraar. Daarnaast is hij sociaal ondernemer en initiatiefnemer van TriUnity. Door ervaringen met organisatieverandering en wetenschap te combineren adviseert hij de directie van VGZ bij de verandering naar een klantgerichte en innovatieve organisatie. Eerdere ervaringen bij o.a. Achmea neemt hij daarin mee. Zijn pragmatische aanpak, zijn onderwijskundige achtergrond en zijn mensgerichte benadering spreekt niet alleen het management, maar juist ook de andere collega’s aan, die voor grote uitdagingen staan. Daarbij is de basis voor vertrouwen volgens Huub de sleutelfactor waarom mensen open staan om met elkaar te leren.

Dagvoorzitter Stéphanie Palsma van Voorthuizen

Stéphanie studeerde Sociale- en Organisatiepsychologie in Leiden en Bedrijfskunde in Nijmegen. Als HR Directeur, tegenwoordig People Operations, houdt zij zich al bijna 20 jaar bezig met organisatieverandering gerelateerd aan de strategie van internationale bedrijven, klein en groot. Hieronder valt het begeleiden van fusies, implementeren van wereldwijd beleid, Talent Management, Performance Management en Management Development. Stéphanie werkte voor BMC Software jaren in Milaan als HR directeur voor Zuid Europa, Oost Europa en Rusland, voor Ferrero vanuit Turijn en Luxemburg, voor CommVault vanuit Londen en vandaag de dag voor Optimizely vanuit Amsterdam.

Ze werkte bij wijze van sabbatical, drie jaar als fractiemanager in de Tweede Kamer om het politieke bestel van binnenuit te begrijpen, stond op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer en is nog steeds politiek actief in verschillende besturen.

Sociaal kapitaal noemt ze liever netwerk kapitaal. Stéphanie: “Binnen organisaties willen zakelijke leiders niet zo snel luisteren naar het woordje ‘sociaal' maar naar ‘kapitaal' staan hun oren wel. Gebrek aan vertrouwen in management, in andere collega’s, in de koers van het bedrijf, is reden voor onrust en roddels en dat lekt energie. Energie die beter gebruikt kan worden voor het binnenhalen van die geweldige klant of het verbeteren van interne processen. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, het is schaars en heel waardevol en daarmee een enorm belangrijk element van sociaal kapitaal. Ik houd me letterlijk ieder uur in mijn werk bezig met het behouden van dit kapitaal binnen de organisatie waarin ik werk.”

Nu aanmelden? Klik hier

Datum
Maandag 26 november 2018

Locatie
De Soester Duinen
Soesterbergsestraat 188
3768 MD Soest
routebeschrijving

Tarieven
€ 399,- per persoon (excl. btw) | Standaardtarief voor de primaire doelgroep*
€ 349,- per persoon (excl. btw) | Bring-a-friend korting, neemt u iemand mee, dan betalen zowel u als uw gast dit tarief.

Functies
Directeuren en managers, afdelingshoofden, operationeel managers, kwaliteitsmanagers, raad van bestuur, raad van toezicht, secretarissen van raden van besturen, beleidsmanagers, ICT managers, HR managers, financieel managers, bedrijfsanalisten, medisch en verpleegkundig specialisten, juridisch medewerkers, adviseurs en overige geïnteresseerden.

Twijfelt u of u tot de primaire doelgroep voor het congres behoort, mail dan gerust naar event@netlive.nl

Nu aanmelden?
Nu aanmelden? Klik hier

Organisatie seminar
Inhoudelijke en praktische vragen
Hellen Dankers
E: event@netlive.nl
06-24455665

Congrescommissie en sponsoring
Marcel Dohmen
E: marcel.dohmen@netlive.nl

Willem de Nijs
E: willem.de.nijs@netlive.nl

Annuleren
Een inschrijving is alleen schriftelijk of per email te annuleren. In geval van annulering tot uiterlijk 4 weken voor de datum van het seminar, wordt een bedrag van € 50,- wegens administratiekosten in rekening gebracht. In geval van annulering binnen 4 weken voor de datum van het seminar wordt het volledig verschuldigde bedrag in rekening gebracht. De betreffende deelnemer kan zich in dat geval wel laten vervangen door een ander persoon.

Meld u aan

Info

Maandag 26 november, 2018
13.00u - 19.00u

De Soester Duinen, Soest

Regulier tarief
€399,-
Bring a friend* tarief
€349,-

 

Tarieven zijn exclusief btw.

*Neemt u iemand mee, dan betalen zowel u als uw gast slechts €349,-

Deel dit event

Bekijk interview

interview mintzberg met HR strategie

Aanbod

✓ Inspiratie en managementinzichten

✓ Ontmoet management denker Henry Mintzberg

✓ De nieuwste wetenschappelijk onderbouwde organisatieprincipes

✓ Sprekers uit wetenschap en praktijk

✓ Topnetwerk van Bestuur, Management & HR

✓ Interactieve Q&A’s

✓ Walking diner en meet & greet met Henry Mintzberg